Jonas Wilén har med NIPÅ i veckans Wilén

Samhällssatir och ett gott skratt

Publicerad onsdag 01 april kl 19:54

Jonas Wilén är Ålands kanske främste konstnär inom samhällssatir. Hans detaljrika och humoristiska illustrationer är ofta mycket uppskattade av många, och även till huvudbry för vissa. ”Veckans Wilén” har blivit en självklar illustration i lokaltidningen Nya Åland, och det hjälper ålänningarna att se på både det lokala samhället och världen utanför med en gnutta humor och perspektiv.

Vi på Nordens institut på Åland (NIPÅ) fick ett rejält skratt när vi såg att vårt intensiva arbete med att arbeta upp digital kultur på olika områden (nu först genom våra livestreamade fredagskonserter, fredssamtal et.c.), hade hamnat i Wiléns senaste illustration! Klockrena bilder av Åland just nu. (För den som är inte bekant med Åland finns Lantrådet och Landsskapsläkaren i centrum av bilden.)

”-Samhällssatirer får oss att reflektera över vår värld och samtidigt skratta lite. Jag tror att reflekterande konst alltid är viktigt, och kanske ännu viktigare nu i kristider. Nu om någonsin finns det anledning att skratta fast läget är dystert.” säger Jonas Wilén.

Vill du veta mer om Jonas Wilén? Besök hans fb-sida! 

Ps. Tack Jonas, för att vi får dela din bild!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev