Nordic Climate Action Week

Nordiska klimatåtgärder i Stockholm

Publicerad torsdag 28 november kl 13:14

Är du orolig för klimatförändringar och vill se konkreta åtgärder? Missa då inte Nordic Climate Action Week den 2-13 december i Stockholm! Då bjuder det nordiska samarbetet in till Norrsken House för att titta på och delta i ett flertal klimatarrangemang i sambands med FN:s klimatförhandlingar, COP25, som äger rum i Madrid. 

Det nordiska samarbetets nya vision är att Norden 2030 ska vara den mest hållbara regionen i världen. Jo, det är rätt ambitiöst, men om inte vi kan göra det, vem kan det då? Vi har resurserna, kunskapen, de politiska plattformarna och vi har i synnerhet många klimatoroliga medborgare som kräver förändringar.

Bakdörren till Madrid finns i Stockholm

Du behöver inte resa till Madrid för att delta i och bli klokare på vad som händer när världens ledare träffas för att lösa klimatkrisen. Det nordiska samarbetet öppnar här upp en liten "bakdörr" till klimatförhandlingarna, i Stockholm. Syftet är att öppna upp FN:s klimatförhandlingar för allmänheten. Då kan vi tillsammans diskutera hur de nordiska länderna gemensamt kan vidta kraftfulla klimatåtgärder och hur Norden kan bli världens mest hållbara region. 

Man har bjudit in experter, ministrar, icke-statliga organisationer och sist men inte minst den klimatoroliga allmänheten till den "virtuell bakdörren" till COP25. Experter och gäster i Madrid kommer att via en direkt videolänk dela med sig och diskutera sina sakkunskaper och insikter i klimatförhandlingarna.

Fantasi, lek och experiment för att skapa en mer hållbar värld

Det finns massor av spännande saker för alla i det omfattande programmet. Lyssna på inspirerande Renée Voltaire, matfilosof och hållbarhetsvisionär, för att inspireras kring mer klimatsmart mat. Eller upplev "Climate action festival" den 7.12 och använd fantasi, lek och experiment för att skapa en mer hållbar värld. Ta med familj och vänner för en interaktiv dag där du kan utforska olika sätt att frigöra mänsklig kreativitet inför ett klimatnödläge: lär dig om havens radikala framtid, skapa nya klimatsmarta livsmedel och smakkombinationer, pröva Minecraft och förändra världen med arkitektur samt träffa klimatinfluerare från Norden. 

Kolla in programmet för hela Nordic Climate Action Weeks här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev