Alexandra Trizna ny projektledare på Nordens institut på Åland (NIPÅ)

Ny projektledare på NIPÅ

Publicerad tisdag 24 mars kl 14:59

Nordens institut på Åland (NIPÅ) har glädjen att informera att vi har anställt Alexandra Trizna som ny projektledare. Hon börjar sin nya tjänst den 14 april.

Alexandra Trizna kommer ursprungligen från en konstnärsfamilj och hon har en magisterexamen från Sankt Petersburg Academy of Arts och bor på Åland sedan fyra år tillbaka. Alexandra har arbetat mycket med att skapa utställningar i såväl Göteborg, Stockholm som på Åland. Hennes breda konstbakgrund kompletteras även med erfarenheter inom projektledning, och hennes fokus har legat på både barn, ungdomar och vuxna i olika projekt.

Alexandra har ett fint nätverk inom det kulturella området både på Åland och ut i Norden. Hennes erfarenheter sträcker sig inom allt från museivärlden till galleristiska kompetenser. Detta i kombination med hennes egna erfarenheter från att jobba som konstnär, tror vi kommer att vara till hennes fördel i hennes nya roll som projektledare på NIPÅ.

"- Jag känner att jag via jobbet på NIPÅ kan använda alla strängar på min lyra och mina "nordiska kontakter". Jag har jobbat många år inom kultur- och konstsektorn och nu ser jag fram emot att få samarbeta med andra och skapa många intressanta projekt som förstärker kulturlivet mellan Åland och de övriga nordiska länderna." säger Alexandra Trizna.

"-Speciellt mycket ser jag fram emot detta när vi befinner oss i en unik tid där många nya kreativa förändringar behövs i alla områden, inkluderat kultur. Vi skall bygga nya möjligheter tillsammans." forsätter hon.

Om NIPÅ

Nordens institut på Åland (NIPÅ) är ett kulturinstitut under Nordiska Minsterrådet. Institutets uppgift är att berika Åland med kultur från hela Norden och främja Ålands deltagande i olika former av nordiska kultursamarbeten och att sprida Åländsk kultur ut i Norden. Institutet har även en rådgivande roll för att guida kulturarbetare att hitta rätt bland de stöd och fonder som finns på nordisk nivå, för att de skall för bästa möjliga förutstättningar att förverkliga sina nordiska projekt.

Foto: Marcus Boman

Prenumerera på vårt nyhetsbrev