Nordens institut på Åland - presenterar digitala utställningar

Digitala utställningar hos NIPÅ

Publicerad tisdag 14 april kl 11:23

Nu presenterar vi på NIPÅ ett nytt koncept med digitala utställningar på nipa.ax. Ett koncept där utställningen endast visas online, enligt de behov som utställningen och konstnären har!

NIPÅ uppmuntrar nu konstnärer som har intresse av att ställa ut digitalt att läsa mer om konceptet. Det finns även ett formulär, där man kan anmäla sitt intresse och presentera sin idé, om man vill ansöka om att få göra digital utställning på nipa.ax. Läs mer och ansök här.

De digitala utställningarna kommer att lyfta fram konstnärer runt om från hela Norden, mao även de självstyrande områdena såsom Grönland, Färöarna och Åland. 

" - Det är självfallet trist att vi inte kan ha fysiska utställningar just nu, men de digitala utställningarna skapar helt andra, nya möjligheter! Och vi är jätteexalterade över konceptet. Det här gör att vi kan förmedla nordisk kultur på Åland och vice versa, dvs. även en jättefin möjlighet att få åländsk konst presenterad runt om i Norden!" säger Anna Lind Bengtsson, som är kommunikationsansvarig på NIPÅ och som även är intitiativtagare till ideén och konceptet.

Först ut med digital utställning blir Bo Torgé (AX) med utställningen ”Musik i konsten – här finns inga gränser”. Utställningen startar 23.4 och pågår i två månader på nipa.ax. Därefter är det Johanna Sandin (FI) som visar skräpkonst digitalt med en uppmaning och utmaning till alla att plocka skräp och skapa konst. Utställningen heter Washed Ashore och öppnar 24.6 och pågår till den 24.8. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev