Ikoner foto Emma Svensson

Populära ikoner visas fram till 29 maj i Galleri NIPÅ

Publicerad tisdag 08 maj kl 13:00

En chans till att se fotoutställningen om att få finnas!

Intresset har varit stort för Ikoner som just nu visas i Galleri NIPÅ. Vi har glädjen att meddela att vi förlänger utställningstiden med ytterligare en vecka. Fram till fredag 29 maj går det att besöka Ikoner på Köpmansgatan 4 i Mariehamn. Öppettider vardagar kl. 13-16.

Om fotoutställningen

"Den här utställningen handlar om något som är större än fotografi. Den handlar om att få finnas och att få ta plats, oavsett vem du är." Fotografiska

Ikoner - en utställning om att få finnas presenterar porträtt av kända ikoner och arketyper där vi alla kan finna någon eller något att relatera till. Det är bilder av universella drömmar och önskningar om att vara en del av populärkulturen, konsten eller samhället. Men här gestaltas ikonerna av en grupp som sällan eller aldrig har fått synas, trots att de alltid funnits bland oss. De 21 modellerna från hela Sverige har flera saker gemensamt; drömmar, känslor och Downs syndrom.

Ikoner hade premiärvisning på Fotografiska i Stockholm på World Down Syndrom Day 21 mars 2016. Valet av datum anspelar på att människor med Downs syndrom har tre exemplar av kromosom nr 21 istället för två.

Tid och plats

3 april - 29 maj 2018, Galleri NIPÅ, Köpmansgatan 4, Mariehamn
Öppettider vardagar kl. 13-16

Ikoner är producerad av Fotografiska och är ett samarbete med Glada Hudik-teatern, fotograf Emma Svensson och kostymörer Linda Sandberg och Helena Andersson och Aftonbladet.

Foto: Emma Svensson

Prenumerera på vårt nyhetsbrev