Welcome home, Børnekulturhus Ama'r 2018

Välkommen hem visas på Børnekulturhus Ama'r

Publicerad tisdag 22 maj kl 09:30

Vad är ett hem? Den plats du bor på, den plats du känner dig hemma på – eller båda delarna?

Under fyra månader visas NIPÅs turnerande mångfald- och arkitekturutställning Välkommen hem på barnkulturhuset Ama'r i Danmark. I samband med utställningen får barn delta i skapande verkstäder och upptäcka arkitekturens alla möjligheter. Genom inspiration, reflektion och praktiska övningar får barnen utan vuxnas påverkan berätta vad som är viktigt för dem när de skapar ett eget hem. Barnen får konstruera fysiska husmodeller för att visa sina tankar och idéer, vilka också blir en del av utställningen.

Verkstäderna leds av de danska arkitekterna och pedagogerna Charlotte Carstensen och Julie Dufour Wiese från All About A, som gör arkitektur- och designworkshops för barn och ungdomar runt i om hela världen.

Välkommen hem visas på Børnekulturhus Ama'r från 5 mars till 29 juni 2018. Fri entré. Läs mer här

Om Välkommen hem

Välkommen hem initierandes av Ålands mångkulturellaförening 2013 och har förverkligats av Nordens institut på Åland i samarbete med Arkitekt Michael Donalds och Ålands kulturhistoriska museum.

Välkommen hem har givits ut som intervju- och fotobok på svenska och engelska och visats som specialutställningar på NIPÅ Galleri 2014, Venedigbiennalen 2016, Ålands kulturhistoriska museum 2017 och Børnekulturhus Ama'r 2018.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev