Vinnare i bärkrafts hållbarhetsbingo

Ella och Hugo vann hållbarhetsbingot!

Publicerad torsdag 07 november kl 13:36

Några av medaktörerna i bärkraft.ax fick i våras en idé - att ordna ett sommarlovsbingo som skulle uppmuntra barn att även under sommarlovet prata om hållbarhet med sina familjer. Bingot var ett uppdragsbingo som omfattade allt från miljömässig till social hållbarhet. Uppdragen fanns indelade i sex olika kategorier som tillsammans bildade ordet KOMPIS. När bingodeltagaren fått en vågrätt rad i sin bingobricka kunde hen skicka in sitt bingo via bärkraft.ax. Det fanns möjlighet att skicka in bingorader ända till den 22 september.

Uppdragen på bingobrickan varierade med allt från t.ex. "Laga ett trasigt plagg istället för att köpa ett nytt", "Stäng av duschen när du schamponerar håret" till något finurliga uppdrag som "Bygg ett bihotell". Så lite kreativa och fantasirika fick deltagarna nog vara för att klara av bingot.

Nu har vi äntligen haft nöjet att säga GRATTIS till två fina vinnare som fått sina priser;

  • Ella Törnroth
  • Hugo Åkerfelt

Ella vann med full bingobricka och fick ett presentkort för sig själv och tre kompisar på Mariebads spaavdelning. Ella skriver till oss genom sin mamma:

”Hej tack för presentkortet det ska bli jätte roligt att få vara på spa med mina kompisar!”

Båda vinnarna har verkligen många kloka tankar om hållbarhet och om hur vi alla tillsammans kan bidra till en mer hållbar miljö.

"Jag tycker att man ska göra saker för miljön för att om man t.ex. slänger skräp i naturen så kan djur svälja det och dö. Jag tycker också att man ska gå och cykla när det är möjligt och inte använda bil, el spark cyklar, elcyklar räknar många att är bra för miljön men det är de inte för att man laddar oftast med el från kärnkraftverk som inte är bra för miljön." säger Ella.

Hugo vann med en bingorad och fick ett presentkort på Nordens institut på Åland, så att han och hans familj kan gå på alla de event som Nipå ordnar under 2020.

”Det roligaste var att bygga ett bihotell. Jag har egentligen inte lärt mig så mycket, jag tänker redan på miljön, det är typ det enda jag bryr mig om!”, sa Hugo när han kom till Nipås kontor för prisöverräckningen.

Hugo var en väldigt positiv person och pratade gärna om miljö med oss när han kom på besök. ”Man borde göra en barnfilm där man får lära sig om hur man är miljövänlig.” tillade Hugo.

Nu arbetar bärkrafts medaktörer med att utvärdera hållbarhetsbingon och diskuterar hur konceptet kan vidareutvecklas i framtiden för att få ännu större genomslagskraft.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev