Seminarium 100 år av hållbarhet

100 år av hållbarhet

Vad är en hållbar livsstil och vad kan den bestå av? Hur mycket spelar kultur och delaktighet roll för att få alla med i en hållbar utveckling? Åland har jobbat länge med hållbarhetsfrågor och under detta seminarium kommer vi att titta närmare på hållbar livsstil och Åland ur ett nordiskt perspektivHur kan Åland inspirera andra delar av Norden till en mer hållbar livsstil? 

Nordiska ministerrådet har nyligen publicerat en lista med hållbara val som vi kan göra i vår vardagMen vad är egentligen en hållbar livsstil och vad kan den bestå av? Viljan att göra hållbara val finns men hur får vi alla med?

Vi diskuterar den roll som kultur och delaktighet spelar för att få alla med i den gröna omställningen och vilken roll dialog med beslutsfattare har för att motivera till förändring. 

Vi inleder med samtal med våra talare kl. 16.00 finsk tidDärefter serveras förfriskningar och programmet övergår i mingekl. 17.00 för att fira Åland 100 år. Kvällens program innehåller också dikt- och musikinslag. 

Nordiska ministerrådet har precis kommit ut med en lista på rekommenderade val för privata personer. Men, hur kan ett samhälle stötta upp med hållbara processer för alla bitar i en hållbar vardag? Vad är då en hållbar livsstil - vad kan den bestå av? Och hur mycket spelar kultur och delaktighet roll för att få alla med? Och vad kan vi lära oss av organisationer som jobbar med dialog i Norden? Åland har jobbat länge med hållbarhet och firar 100 år av självstyrelse och därför skall vi titta lite närmare just på hållbar livsstil och Åland i ett nordiskt sammanhang och vad det kan betyda. 

Moderator: Sharon Jåma, journalist och programledare på SVT i Sverige 

Talare

  • Annette Holmberg Jansson – Nordisk samarbetsminister samt social- och hälsominister på Åland 
  • Johanna Ekebom, styrelsemedlem, ReGeneration
  • Özlem Cekic – dialogkaffe Danmark 
  • Jean D’amour Banyanga Nubaha, präst på Åland
  • Jacob Mangwana Haagendal, rådgivare kultur och hållbarhet, Danmark
  • Kim Larsen, direktör på Nordens institut på ÅlandGrönland 

Var? Stadsbiblioteket i Mariehamn
När? 5.4 kl. 16.00-18.00
Anmäl dig här!

Diskussionen livesänds på Nordiska ministerrådets Youtube-kanal och Åland 100s Youtube-kanal för dig som vill följa med på distans eller befinner dig på en annan plats i Norden eller världen.

Varmt välkomna!
 

Seminariet är ett samarbete mellan Norden i Fokus, Nordens institut på Åland och Åland100.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev