Interview med Birdpeople - om musik, Åland och havet

Publicerad lördag 15 december kl 14:14

Birdpeoples bakgrund från det lilla samhället på Åland skiner genom gruppens elektroniska inriktade musik - även om alla tre har flyttat nu.
- Det är därför vi har så mycket utrustning, säger gruppens gitarrist, Jacob Lavonius i ett samtal med honom och Cecilia Wikström (electronics) i samband med Días NORDICOS i Madrid i oktober. - För att om det finns nya ljud vi vill producera och vi inte kan skapa den, måste vi köpa och köpa ny utrustning som kan, skrattar de två.

Birdpeople är från Åland, det lilla ösamfundet med 30 000 invånare mellan Sverige och Finland. Åland tillhör Finland, men alla på ön talar svenska.

De tre känner också varandra genom många år, bara från Åland, men ingen av dem bor nu på ön. Vanligtvis rör sig ungdomar från Åland, när de började med högre utbildning, och i Jakob och Cecilias fall (de är 30 och 31 år) flyttade dom till Stockholm för att studera filosofi och matematik medan gruppens trummis / slagverkare, Amanda Blomquist ( 26) har lite djupare finländska rötter och läser istället filosofi i Helsingfors.

Klicka här för att se artiklen på ROSAs hemsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev