Bild av RKDIA, som Nordens institut på Åland ordnar i Alandicas auditorium

Konsert med RKDIA på Alandica

Drömpop och power. Känsloförflyttande, drömlika och tunga beat. Nordens institut på Åland är mycket glada för att nu äntligen kunna presentera RKDIA.

Power-house duo

RKDIA (uttalas ”Arkadia”), är en power-house duo som spelar elektronisk, drömsk pop och en improviserad beatmusik som visar en helt ny väg inom det musikaliska. Duon med Morten Schantz (DK) på keyboard och Anton Eger (SE) på trummor, har turnerat över stora delar av världen sedan mitten av 2000-talet och de har nu skapat sin helt egen nisch inom jazz och klubbmusik. De har den sällsynta förmågan att kombinera komplexitet och enkelhet som gör att lyssnaren känslomässigt förflyttas in i en ny, dold, musikalisk värld. 

Om du gillar M83, Nils Frahm, Radiohead, DeadMau5, Tycho, Brad Mehldau, Pink Floyd, Kraftwerk och Genesis – så är det här en konsert som du inte får missa!

Morten Schantz och Anton Eger har fått mycket beröm från musikkritiker över hela världen med artister som JazzKamikaze, Phronesis, Marius Neset samt egna soloprojekt.

Morten Schantz

Schantz är född i Århus, Danmark. En hyllad pianist, sångare, kompositör och bandledare vars verk inkluderar JazzKamikaze (tillsammans med Anton) samt många soloprojekt som t.ex. Morten Schantz Godspeed/Trio/Unicorn/Paramount/Segment. Genom åren har Schantz destillerat en unik röst som omfattar element från jazz, pop, electroniskt såväl som klassisk musik.

Efter att ha slutfört sin Advanced Post Graduate Soloist diplom vid RMC har han också arbetat med klassisk ensembler och blandar sina komponeringsverktyg med styrka och teknik.

” – Schantz kan omfamna en omsorgsfullt konstruerad dramaturgi som ofta exploderar i melodiska krokar som är så storslagna att de skulle passa en stadion." (Citat från All About Jazz.)

Anton Eger

Eger är född i Oslo, Norge men växte upp i Rumänien, Venezuela och Sverige och därefter flyttade han till Köpenhamn, Danmark. Där tillbringade han fem år på The Rhythmic Music Konservatorium mellan 2003-2008. Anton Eger arbetade sig från tonårspunkband till militär trummis i Hans majestäts kungens regiment i Norge och nu äntligen har han hittat ett hem i jazzens rytmiska komplexitet. 

Han har turnerat världen runt och utför båda samtida jazz och stadionrock och är medlem av hyllade anglo-skandinaviska trion Phronesis. Eger spelar och samproducerar för Norwegian saxofonstjärnan Marius Nesets grupp. År 2019 tilldelades han även ett pris av Danish Arts Foundation för sitt debutalbum ”Æ” och 2020 han fick en 'dansk Grammy' för årets jazzmusiker.

Artist? RKDIA
När? 22 oktober, kl 20.00
Var? Alandica auditoriet live. Biljetter köps på Alandica. 
Konserten streamas på IP-TV kanal 65

Den 23:e oktober ordnas även en workshop på ÅMI med RKDIA, för dig som vill lära dig mer om musik, teknik och hur du kan påverka din musikaliska karriär. Läs mer på facebook eventet!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev