Kulturprogram 2021

11 januari
08:00-16:00 nipa.ax

Aamodt visar minnen av en plats

Nicolay Aamodt är en professionell norsk konstnär, som nu skall ställa ut digitalt vid Nordens institut på Åland på nipa.ax med start den 11:e januari. Hans digitala utställning... Läs mer »
Bilden visar konstverk av Nicolay Aamodt som ställer ut digitalt på nipa.ax
14 januari
08:00-22:00

Dansa in Åland 100

Jubileumsåret skall firas med dans! Vi har nöjet att presentera ett helt nyskriven låt och en dans, som vi hoppas att så många som möjligt vill lära sig under Åland100-året. Det... Läs mer »
Bilden visar en av dans-övningarna inför inspelningen av Åland Dansar. Foto: Tinca Björke för Nordens institut på Åland.
28 januari
14:00-17:00 Nordens institut på Åland, Storagatan 9, Mariehamn

Välkommen hem - vi möts på mitten

En utställning om inkludering, rötter, mångfald och begreppet hem. Vissa människor byter hemort många gånger. Andra har samma hem hela livet. Bakom varje människa finns en... Läs mer »
Välkommen hem - en utställning om inkludering, mångfald och begreppet hem
19 februari
20:00-21:00 nipalive.ax

Den röda rosen

En konsertföreställning om våld i nära relationer Den röda rosen är en konsertföreställning där Camilla Heidenberg för första gången står ensam på scenen som musiker, kompositör,... Läs mer »
Närbild av Camilla Heidenberg inför konsert.
28 februari
15:30-16:10 Nordens institut på Åland, Storagatan 9

Dans och konst i samspel

Kan dans bli ett empatiskt svar till ett konstverk? Hur ser kontaktytan ut mellan visuell och performativ konst? Genom moving pARTs får du uppleva ett dansande konstverk. Ett... Läs mer »
Bildcollage för evenemanget som på engelska heter movingparts.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev