Cirkus Unik och Teater Tre på barnkulturhelgen på Åland 20-21 augusti 2022

Barnkulturhelg med cirkus och teater!

Alla barn mellan 4-12 år garanteras en oförglömlig helg när barnkulturhelgen äger rum på Åland den 20-21.8. Det blir musik, teater, workshops och rolig cirkus för både lite yngre och äldre barn! 

Osamsas med Teater Tre

Teater Tre från Stockholm kommer och visar Mimbaserad visuell teater med rörelse, texter och musik i en fin blandning. Teater Tre turnerar runt i hela världen och nu kommer de till Åland med föreställningen Osamsas.

Osamsas är en fartfylld fysisk och humoristisk tvekamp utan onödiga ord. I en inifrånvärld präglad av fantasier och känslostormar får vi följa två syskons vardag, full av lek, projekt, planer, gräl och samspel. Känslor tar fysisk form och tiden stannar upp vid det som kan verka oväsentligt, men som i själva verket är jordens medelpunkt. Ett omedvetet misstag framkallar katastrofer och väntan på en ursäkt är lika lång som en årstidsväxling.

Osamsas handlar om syskons brottningsmatcher, förhandlingar och regler.Om att snubbla efter någon som alltid kan bättre. Om att alltid behöva korta in steget och vänta in den som segar. Om att härmas, luras, skoja och retas. Om att klättra över nya hinder för att någon visar hur det går till. Om att upptäcka världen ihop med den bästa och jobbigaste personen i hela världen.

Regi: Elf Karlén. På scen: Karin Bergstrand och Otto Milde. 

Vad? Föreställning Osamsas
När? 20.8, kl. 13.00, 21.8, kl. 13.00
Plats? Alandica auditoriet 
Biljetter? 10 € vuxen, 5 € barn, bokas via Alandica.
Föreställningen riktar sig till barn 4-8 år   

Monster med Cirkus Unik

Cirkus Unik vill göra världen lite bättre med hjälp av nycirkus. De vill skapa förändringindividuell, grupp- och samhällsnivå med cirkus som verktyg för att öka barnens självkänsla, samarbetsförmåga och möjlighet att tro på sina drömmar. 

Monster är en teater-cirkusföreställning, som handlar om ett barn som kämpar med sina orostankar och sin lågasjälvkänsla. Under föreställningens gång blir barnet mer och mer medvetet om sina tankar och känslor och blir vänmed dem. Teknikerlina, luftakrobatik, jonglering samt teater, dans och sång. 

Regi: Marcus Gustafsson.

Vad? Föreställning Monster 
När? 20.8, kl. 13.45 och 21.8 kl. 13.45 
Plats? Alandica, Stora salen

Biljetter? 10 € vuxen, 5 € barn, bokas via Alandica
Föreställningen riktar sig till barn ca 8-12 år 

Workshop med Cirkus Unik

Vi presenterar även en unik workshop med akrobatik, lina, jonglering, styltor eller luftakrobatik. Det kommer att vara tre instruktörer på plats! 

För barnen är det extra värdefullt när de kan pröva på själva. Barn utvecklas när de utmanar sig själva i en glädjefylldupplevelse 

Vad? Cirkus Workshop for barn 6-13 år  
När? 20.8 kl, 15.15, 21.8 kl. 15.15. Observera att workshopen med Cirkus Unik är 90 minuter.
Plats? Miramarparken (utomhus mellan Alandica och Mariehamns Stadsbibliotek.)

Vi ser fram emot en helg med fokus på scenkonst, rörelse, ord och musik i samspel med barnen och dessa nordiska scenkonstnärer.

Läs mer här om Teater Tre och Cirkus Unik.

Foto: Lina Ikse och Henrik Brunnsgård

Monster Show Clip - cirkusunik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev