Cim Dahlle gör livesänd konsert med Nordens institut på Åland, nipalive.ax

Åländsk punkig country

Nordens institut på Åland (NIPÅ) presenterar nu en livesänd konsert med Cim Dahlle & The Damage Done. Punkig country av en lovande ung åländska – en konsert att se fram emot.

Cim Dahlle & The Damage Done släppte i våras EPn "Little Light" som producerats av svenska legenden Stry Terrarie (Ebba Grön, Imperiet, med flera) och lanseras av klassiska punkbolaget Birdnest Records. 

Sedan senaste fullängdaren ”Basement Pirate 13” har Cim Dahlle blivit avsevärt mer country, vilket är en kostym som passar henne helt utmärkt. Som något av en fennoskandisk motsvarighet till Sarah Shook och Lydia Loveless är hon sannolikt vad den här musikgenren behöver. En outlaw från Mariehamn.

Efter att ha turnerat Sverige runt som förband till bland andra Hayseed Dixie, Charta 77, Glen Matlock (Sex Pistols) och Nicke Borg (Backyard Babies) är det dags för trion att möta en europeisk publik, så snart Coronarestriktionerna släpper. Under tiden får vi på NIPÅ nöjet att sprida musiken digitalt via en livesänd konsert den 18:e september. 

Att musiken är gångbar utomlands bevisades nyligen av att holländska countryradioprogrammet The Real Country Revival fick äran att premiärspela låten “Black Sheep”. Samma låt förevigades även som musikvideo, på en vecka fick videon över 10 000 visningar.

När? 18.9, kl. 20.00 - 21.00
Var? nipalive.ax, och IP-TV kanal 65

Konserten stöds av PULS-medel från Nordiska kulturfonden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev