Musikalteater live; Imorgon reser jag, i samarbete med Nordens institut på Åland

Musikalteater live på bioduken!

Imorgon reser jag / Huomenna minä lähden 

Nyskriven musikal om en ung finländsk kvinna i det glada 20-talets Amerika. Det blir svängigt, roligt, romantiskt och spännande. Allt som behövs för en oförglömlig teaterkväll! 

I likhet med tusentals andra på 1920-talet tar unga Hilda, från Finlands inland, båten över till Amerika för att söka lyckan. Den lilla finska kolonin är beredd på uppoffringar och på att ställa upp för varandra, men vissa sätter också krokben för varandra och handlar i eget intresse. Hilda är en av dem som uppskattar att arbeta hårt, något som snabbt ger resultat, men också väcker avundsjuka hos omgivningen. Vi får följa Hildas liv i sprudlande glädje och genom hjärtskärande vacker kärlek. Men är äkta amerikansk lycka för mycket begärt för någon som Hilda? Förändras människan när miljön förändras – är det så att inte ens Hilda är samma person längre sedan hon steg i land med sitt lätta bagage, där på kajen i Amerika?

För manus och regi står den välkända regissören och skådespelaren Kari Heiskanen, som har skrivit denna stormusikal speciellt för Kuopio Stadsteater. Därifrån sänds föreställningen live direkt till olika biosalonger och liknande lokaler. Musiken är skriven av Mika Paasivaara och i huvudrollerna ser vi folkkära Reeta-Leena Vestman och Mikko Rantaniva.

Föreställningen spelas på finska och textas på svenska och finska. Perfekt upplevelse för dig som vill öva din finska i ett kulturellt sammanhang!

Manus/Regi: Kari Heiskanen, Kompositör: Mika Paasivaara, Scenografi: Antti Mattila, Kostym: Jaana Aro, Ljusdesign: Lassi Kröger, Ljuddesign: Timo Pönni, Projiceringar: Jarmo Jääskeläinen

Medverkande: Reeta Vestman, Mikka Rantaniva, Lina Patrikainen, Mikko Paananen, Ilkka Pentti, Katri-Maria Peltola, Atte Antikainen, Ari-Kyösti Seppo, Lotta Vattovaara, Markus Petsalo, Ritva Grönberg, Sari Happonen

Var? Ålands Sjöfartsmuseum, Auditoriet, Hamngatan 2, Mariehamn

Vad? Teatermusikal live

När? 29.10, kl. 18.00.

Föreställningen beräknas pågå i 2 timmar och 30 minuter.
Sändningen är ett samarbete mellan Kuopio Stadsteater, Riksteatern och Folkets Hus & Parker. 

Biljetter? 10 euro vuxen, 5 euro barn (under 18 år). Biljetter köps vid Ålands Sjöfartsmuseum på speldagen innan föreställningen.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev