Skrivarkurs för ungdomar på Nordens institut på Åland

Ordsmidarna, en skrivarkurs för unga

Är du mellan 13 och 18 år och tycker om att skriva  dagbok, dikter, inköpslistor, noveller eller mobilanteckningar? På den här kursen får du öva dig i att skriva fram berättelser, dikter, miljöer och karaktärer i en inbjudande, skrivande gemenskap.  

Tillsammans med kursledarna Jorunn Lavonius och Norah Lång, kommer man på kursen att utforska olika sätt att närma sig ordsmideriet genom skrivövningar och textsamtal.

" – Vi förväntar oss inga förkunskaper - utan bara en stor lust att skriva och berätta." säger Norah.

"– Vi vill skapa ett rum för ungdomar att upptäcka sin kreativa potential, så att fler unga ska våga börja skriva." säger Jorunn.

Om kursledarna: 

Jorunn är 22 år gammal och pluggar litteraturvetenskap i Stockholm. Hon har tidigare pluggat kreativt skrivande vid Österlens folkhögskola och jobbat som journalist. Jorunn skriver dikter och lyrisk prosa om världen bortom sinnena, kvinnlighet, livet i rymden och det mänskliga psyket. Till hösten kommer hon att gå skrivarlinjen vid Skurups folkhögskola. 

Norah är 21 år gammal och studerar dokumentärfilmsproduktion på Öland. Hon har pluggat kreativt skrivande på Jakobsbergs folkhögskola i Stockholm och arbetat med kulturjournalistik. Just nu jobbar hon med diktsamlingen “Rådjursland” som handlar om skärgårdsuppväxt, arv, hemmahörande och att hitta tillbaka till sina traditioner. 

Jorunn och Norah har varit vänner sedan tioårsåldern och har sedan samarbetat med diverse kreativa projekt – från bidrag i musiktävlingen Unga band till diktläsning på Mariehamns litteraturdagar och som bordsgrannar på en tidningsredaktion. Som tonåringar saknade de ett större skrivande sammanhang, och fick till stor del upptäcka på egen hand att skrivande var någonting man faktiskt kunde göra. Idag arbetar båda med egna litterära projekt på sidan av studierna.

"– Vi vill skapa ett rum för ungdomar att upptäcka sin kreativa potential, så att fler unga ska våga börja skriva." säger Jorunn och Norah.
 

När? 31.7-2.8,2020. 
Tid? Kl. 10.00 - 14.00 alla tre dagar med en timmes lunchpaus mellan 11.30-12.30. Vi bjuder på fika samtliga kursdagar.
Var? Nordens institut på Åland, Storagatan 9, Mariehamn.

Om det av restriktionsskäl inte går att anordna kursen på plats kommer den att hållas via Zoom.

Antal deltagarplatser: 15 st.  
Deltagaravgift: 10 euro. 
Begränsat antal platser och bindande anmälan. 

Håll utkik efter små skrivövningar som vi publicerar fortlöpande under sommaren. Dem kan du ta del av även om du hamnar på väntelista till kursen! 

“ – Skrivandet kommer som vinden, det är naket, det är bläck, det är det som skrivs, och det passerar som inget annat passerar i livet, inget mer, förutom det, livet självt.” – Marguerite Duras.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev