Kreativ skrivarverkstad för ungdomar - Norden Institut på Åland

Kreativ skrivarverkstad för ungdomar

NIPÅ bjuder in 4-5 ungdomar i åldern 16-17 från Åland att delta i en kreativ skrivarverkstad på ön Kihnu i Estland tillsammans med andra ungdomar från hela Baltikum!

Verkstaden som sträcker sig över tre dagar leds av den danska författaren Caroline Ørsum. Språket är engelska, men alla skriver på sitt eget modersmål. Fokus under verkstaden kommer ligga på noveller.

När? 24-27 april 2019

Var? Kihnu, Estland

För vem? 16-17 åringar

Huvudorganisatör: Nordiska Ministerrådets kontor i Estland.

Intresseanmälan!

Här fanns online under perioden 4-24 mars en möjlighet att anmälan sitt intresse för att delta i skrivarverkstaden med en motivering.

4 st deltagare har nu valts ut till skrivarverkstaden på basen av motivering och intresse. NIPÅ har återkopplat till alla anmälda om huruvida man har fått plats eller inte. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta projektledare helena.vonschoultz@nipa.ax

Här kan du läsa om vilka ungdomar som valdes ut!

Som support och till sin hjälp kommer de åländska deltagarna att ha med sig Zandra Lundberg på resan. Zandra Lundberg är åländsk journalist, bloggare och yogalärare och senast högaktuell med showen "Gå ut och var glad din jävel".

Programmet

Deltagarna kommer få steg-för-steg guidning i hur man skriver en berättelse, verktyg för kreativt skrivande, tips och tekniker för hur man bygger upp en handling och skapar övertygande karaktärer. Fokus kommer ligga på noveller så att deltagarna under verkstaden skall ha tid att skapa en eller flera berättelser från början till slut. I programmet varvas föreläsning och instruktioner med tid för att jobba på sin egen berättelse, samt diskussioner och feedback. Det kommer även finnas tid för att bekanta sig med ön Kihnu.

Detaljerat program återfinns längre ner på sidan.

Caroline Ørsum (DK)

Caroline Ørsum (född 1985) är en dansk författare. Hon skriver mest realistisk ungdomslitteratur och har gett ut 15 böcker sen sin debutroman Hovedet i skyerne(2009). Caroline har en magisterexamen i Kommunikation från Roskilde Universitet i Danmark. Idag jobbar hon på heltid som författare och lärare i kreativt skrivande. Läs mera om henne och hennes böcker.

Praktiskt information

Verkstaden är en del av det större projektet Nordic Writers Crossing Borders, och inspirerades av ett nordiskt bokprojekt med namnet ”- I morgen er aldrig en ny dag”. Boende, mat och deltagande avgifter täcks av projektet. 

NIPÅ kommer boka och stå för alla åländska deltagares resor. Med en vuxen reser de åländska deltagarna tillsammans från Mariehamn 24 april kl.01.00 med båt till Tallinn. Resan hem sker lördag 27 april, båten från Tallinn anländer i Mariehamn söndag 28.4 kl.04.50. Frukost och middag på båten ingår. 

Boende på Kihnu kommer vara i några olika gästhus med rum på två-tre sängar i varje och delat badrum. De flesta aktiviteter kommer ske i den lokala skolan och i museet. 

Deltagarna kommer få frukost, lunch och middag på den lokala skolan. 

Läs mer om Kihnu här.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta NIPÅs projektledare Helena med frågor per e-post helena.vonschoultz@nipa.ax eller mobil 040 130 7499

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev