Workshops på Nordens institut på Åland, Storagatan 9, i samband med utställningen Law Shifters

Anmäl dig till Law Shifters workshop

Publicerad fredag 18 september kl 12:36

Hur skulle du skriva mer rättvisa lagar? Det frågar sig det socio-konstnärliga projektet Law Shifters som nu kommer tillbaka till Åland med utställning, workshops och lagmaskin.

Law Shifters är ett projekt skapat av den danska konstnären Stine Marie Jacobsen, där befintliga domslut och lagar skrivs om. Genom kreativa övningar i workshops resonerar man, runt om i Norden, kring olika rättsfall och resultatet blir till en utställning av nya, eller rättade, fiktiva lagar som utarbetas i samråd med jurister.

Law Shifters har bl.a. visats på Nikolaj Contemporary Art Center i Köpenhamn, Europarådet, Konstmuseet i Nuuk på Grönland ochhar även sett i gatubilden under Nuuk Nordisk Art Festival 2019.

Utställningen öppnar vid Nordens institut på Åland den 6.10, och utmanar synen på vårt rättsliga samhälle ur ett medborgerligt perspektiv. 

I förbindelse med utställningen ordnas även en del workshop i NIPÅs lokaler på Storagatan 9, både för unga och vuxna - där DU kan vara med och skriva mer rättvisa lagar.

Workshopsen är gratis, men det är begränsat antal platser - anmäl dig på förhand!

Välkommen!

Läs mer om Law Shifters utställningen här

Anmäl dig till Law Shifters workshop här 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev